Feb 10

mishkadymae.jpg

Відкриваю нову сторінку блогу – “Сторінка для душі”. Тут я планую розміщувати інформацію для роздумів, та й самі роздуми на різні теми як релігійні так і матеріальні. Логічним було б почати з самого поняття Душі. Яким чином була створена Душа? З чого скаладається вона? Чи безсмертна душа в своїй природі? Спробую розібратись у цих питаннях для себе і цими роздумами поділюсь з Вами.

Кожен знає, що в кожної людини є тіло, і воно є тлінним, а отдже не може бути безсмертним. Але в людині є ше щось крім тіла. Заглянемо в Біблію і подивимось як Бог створював людину. Звертаючись до Бут. 2:7, читаємо: “І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, – і стала людина живою душею”.

Цей опис показує, що найперше було створене тіло, але преш ніж було оживлене, це не була людина, душа або істота. Це тіло мало очі, але нічого не бачило, вуха, але нічого не чуло, уста, але нічого не говорило, язик, але не відчувало смаку, ніздрі, але не знало запаху, серце, яке не пульсувало, кров, яка була холодна, позбавлена життя, легені, які не працювали. Це не була людина, а труп, неживе тіло.

Другим кроком в процесі створення людини було наділення життєвою властивостю “сформованого” і з кожної точки зору приготованого тіла. Це описано словами: “І дихання життя вдихнув у ніздрі її”. Якщо здорова особа потоне і її життя цілком призупинене в своїх функціях, то повернення до свідомості відбувається за допомогою таких рухів руками, щоб легені працювали як торбинки і поступово встановлювалося дихання носом. У випадку Адама це, очевидно, не вимагало жодного трудомісткого зусилля з боку Творця, Котрий зробив так, щоб досконалий, створений Ним організм почав дихати життєдайним киснем атмосфери.Коли оживляюче повітря дісталося до легенів, відбулося їх розширення, частинки крові окислились і дістались до серця, а цей орган в свою чергу передав їх до кожної частини тіла, пробуджуючи всі приготовані нерви, які до тих пір не реагували, до енергії та відчування. В один момент енергія дісталась до мозку, розпочинаючи процес мислення, спостерігання, розуміння, погляду, дотику, відчування смаку, слуху та запаху. Те, що було позбавленим життя людським організмом, стало людиною, чутливою істотою, було досягнуто стану “живої душі”, про який згадує текст. Іншими словами, термін “жива душа” означає ні більше ні менше, тільки “чутливу істоту”, тобто істоту, здатну відчувати, спостерігати й мислити.Отже, для себе я зробив висновок, що тіло – це ніщо, порох, це сосуд для душі, яка є більш важливою для життя людини. Взяти наприклад скільки є в світі людей, тіло яких, скажим так, хворе, і всерівно людина живе. Навіть є випадки коли людина паралізована чи лежить в комі, тіло майже зовсім нефункціонує, окрім деяких органів, проте в людині життя незгасає. Роздумуючи над створення людини в цілому і Душі в часності, в моїй голові мелькнула ще одна думка. Коли хворіє тіло, пару таблеток, уколів чи хірургічне втручання і ми знову ходемо веселі і щасливі, але коли внас починає робитись щось незрозуміле в середені нашого організму і ми неможемо ніяк зрозуміти, що саме нас торбує. Це швидше за все, хворіє наша душа і вилікувати її нам дуже важко, значить Душа – набагато складніша за своєю строктурою, чи буде більш правильніше сказати за своєю сутністю.

Дальше я спробую розібратись з чого складається Душа…

3 коментарі до “Що таке Душа (частина перша).”

Світлана

4:15 pm / 5 Feb 2009

Мені дуже сподобались ваші роздуми щодо душі, особливо ті рядочки про “живу душу”, якби кожна людина побільше дбала про свою душу ніж про тіло, це було б дуже доброю умовою для розвитку чистих відносин між людьми.

Pasha!

1:50 pm / 11 Feb 2009

Не можу не погодитись… Дякую за коментар.

АННА

1:41 pm / 28 Oct 2011

так часто ми забуваємо про душу.

Коментувати